专四考前恶补:阅读完型

雕龙文库 分享 时间: 收藏本文

专四考前恶补:阅读完型

  Certainly no creature in the sea is odder than the common sea cucumber. All living creature, especially human beings, have their peculiarities, but everything about the little sea cucumber seems unusual. What else can be said about a bizarre animal that, among other eccentricities, eats mud, feeds almost continuously day and night but can live without eating for long periods, and can be poisonous but is considered supremely edible by gourmets? For some fifty million years, despite all its eccentricities, the sea cucumber has subsisted on its diet of mud. It is adaptable enough to live attached to rocks by its tube feet, under rocks in shallow water, or on the surface of mud flats.

  Common in cool water on both Atlantic and Pacific shores, it has the ability to suck up mud or sand and digest whatever nutrients are present. Sea cucumbers come in a variety of colors, ranging from black to reddish brown to sand color and nearly white. One form even has vivid purple tentacles. Usually the creatures are cucumber shapedhence their nameand because they are typically rock inhabitants, this shape, combined with flexibility, enables them to squeeze into crevices where they are safe from predators and ocean currents. Although they have voracious appetites, eating day and night, sea cucumbers have the capacity to become quiescent and live at a low metabolic ratefeeding sparingly or not at all for long periods, so that the marine organisms that provide their food have a chance to multiply. If it were not for this faculty, they would devour all the food available in a short time and would probably starve themselves out of existence. But the most spectacular thing about the sea cucumber is the way it defends itself. Its major enemies are fish and crabs, when attacked, it squirts all its internal organs into water. It also casts off attached structures such as tentacles. The sea cucumber will eviscerate and regenerate itself if it is attacked or even touched; it will do the same if the surrounding water temperature is too high or if the water becomes too polluted.?

  20. According to the passage, why is the shape of sea cucumbers important??

  A. It helps them to digest their food.?

  B. It helps them to protect themselves from danger.?

  C. It makes it easier for them to move through the mud.?

  D. It makes them attractive to fish. ?

  21. The fourth paragraph of the passage primarily discusses ?____?.?

  A. the reproduction of sea cucumbers?

  B. the food sources of sea cucumbers?

  C. the eating habits of sea cucumbers?

  D. threats to sea cucumbers existence ?

  22. What can be inferred about the defence mechanisms of the sea cucumber??

  A. They are very sensitive to surrounding stimuli.?

  B. They are almost useless.?

  C. They require group cooperation.?

  D. They are similar to those of most sea creatures. ?

  23. Which of the following would NOT cause a sea cucumber to release its

  internal organs into the water??

  A. A touch.

  B. Food.?

  C. Unusually warm water.

  D. Pollution.

  答案和解析:

  20. B)通过阅读文章可以排除选项A、C、D,因为文中没有提及,故选项B为正确答案。?

  21. C)此题为段落主旨题。通过阅读第四段可知作者都是讲述海参的进食习惯,故选项C为正确答案。?

  22. A)此题为推论题。根据最后一段可知海参在受到外界刺激时,会做出一定的反应,这也反映出它的防御机制非常敏感,故A为正确答案。?

  23. B)此题为细节题。根据最后一段可知惟有food不会使海参将体内器官吐出来,故其为正确答案。

  Certainly no creature in the sea is odder than the common sea cucumber. All living creature, especially human beings, have their peculiarities, but everything about the little sea cucumber seems unusual. What else can be said about a bizarre animal that, among other eccentricities, eats mud, feeds almost continuously day and night but can live without eating for long periods, and can be poisonous but is considered supremely edible by gourmets? For some fifty million years, despite all its eccentricities, the sea cucumber has subsisted on its diet of mud. It is adaptable enough to live attached to rocks by its tube feet, under rocks in shallow water, or on the surface of mud flats.

  Common in cool water on both Atlantic and Pacific shores, it has the ability to suck up mud or sand and digest whatever nutrients are present. Sea cucumbers come in a variety of colors, ranging from black to reddish brown to sand color and nearly white. One form even has vivid purple tentacles. Usually the creatures are cucumber shapedhence their nameand because they are typically rock inhabitants, this shape, combined with flexibility, enables them to squeeze into crevices where they are safe from predators and ocean currents. Although they have voracious appetites, eating day and night, sea cucumbers have the capacity to become quiescent and live at a low metabolic ratefeeding sparingly or not at all for long periods, so that the marine organisms that provide their food have a chance to multiply. If it were not for this faculty, they would devour all the food available in a short time and would probably starve themselves out of existence. But the most spectacular thing about the sea cucumber is the way it defends itself. Its major enemies are fish and crabs, when attacked, it squirts all its internal organs into water. It also casts off attached structures such as tentacles. The sea cucumber will eviscerate and regenerate itself if it is attacked or even touched; it will do the same if the surrounding water temperature is too high or if the water becomes too polluted.?

  20. According to the passage, why is the shape of sea cucumbers important??

  A. It helps them to digest their food.?

  B. It helps them to protect themselves from danger.?

  C. It makes it easier for them to move through the mud.?

  D. It makes them attractive to fish. ?

  21. The fourth paragraph of the passage primarily discusses ?____?.?

  A. the reproduction of sea cucumbers?

  B. the food sources of sea cucumbers?

  C. the eating habits of sea cucumbers?

  D. threats to sea cucumbers existence ?

  22. What can be inferred about the defence mechanisms of the sea cucumber??

  A. They are very sensitive to surrounding stimuli.?

  B. They are almost useless.?

  C. They require group cooperation.?

  D. They are similar to those of most sea creatures. ?

  23. Which of the following would NOT cause a sea cucumber to release its

  internal organs into the water??

  A. A touch.

  B. Food.?

  C. Unusually warm water.

  D. Pollution.

  答案和解析:

  20. B)通过阅读文章可以排除选项A、C、D,因为文中没有提及,故选项B为正确答案。?

  21. C)此题为段落主旨题。通过阅读第四段可知作者都是讲述海参的进食习惯,故选项C为正确答案。?

  22. A)此题为推论题。根据最后一段可知海参在受到外界刺激时,会做出一定的反应,这也反映出它的防御机制非常敏感,故A为正确答案。?

  23. B)此题为细节题。根据最后一段可知惟有food不会使海参将体内器官吐出来,故其为正确答案。

雕塑 信息流广告 竞价托管 招生通 周易 易经 代理招生 二手车 剧本网 网络推广 自学教程 招生代理 旅游攻略 非物质文化遗产 河北信息网 石家庄人才网 买车咨询 河北人才网 招生考试 精雕图 戏曲下载 河北生活网 好书推荐 工作计划 游戏攻略 心理测试 石家庄网络推广 石家庄招聘 石家庄网络营销 培训网 好做题 游戏攻略 考研真题 代理招生 心理咨询 游戏攻略 兴趣爱好 网络知识 品牌营销 商标交易 游戏攻略 短视频代运营 张家口人才网 秦皇岛人才网 PS修图 宝宝起名 零基础学习电脑 电商设计 职业培训 免费发布信息 服装服饰 律师咨询 搜救犬 Chat GPT中文版 语料库 范文网 工作总结 二手车估价 短视频剪辑 情侣网名 爱采购代运营 保定招聘 黄金回收价格 情感文案 吊车 古诗词 邯郸人才网 铁皮房 衡水人才网 石家庄点痣 微信运营 养花 名酒回收 石家庄代理记账 女士发型 搜搜作文 石家庄人才网 铜雕 关键词优化 围棋 chatGPT 读后感 玄机派 企业服务 法律咨询 chatGPT国内版 chatGPT官网 励志名言 儿童文学 河北代理记账公司 风水运势 狗狗百科 教育培训 游戏推荐 抖音代运营 朋友圈文案 男士发型 培训招生 文玩 大可如意 保定人才网 沧州人才网 黄金回收 承德人才网 石家庄人才网 模型机 高度酒 沐盛有礼 公司注册 十亩地 造纸术 唐山人才网 沐盛传媒 铜雕厂家